L-carnosine is een dipeptide bestaande uit de aminozuren béta-alanine en L-histidine. Het komt in het lichaam voornamelijk in het zenuw- en spierweefsel voor. In voedingsmiddelen vinden we carnosine vooral in vlees, gevogelte en vis terug.
Gebruik van carnosine
Voor de beste toepassing neem je 1-2 keer per dag 1 capsule met of zonder voeding.
Dit is een voedingssupplement. De dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Het product buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Dit product is geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl. Raadpleeg steeds uw arts indien u voedingssupplementen neemt, vooral indien u behandelt wordt voor een medische aandoening of zwanger bent.
"On Hold" Gezondheidsclaims
In de gezondheidsclaims wetgeving is er een aparte categorie voorzien voor kruiden en andere plantaardige preparaten (botanicals genaamd). Veel van die ingediende gezondheidsclaims staan grotendeels nog 'on hold'.
De European Food Safety Authority (EFSA) heeft echter nog geen beslissing genomen over hoe de ingediende gezondheidsclaims beoordeeld dienen te worden en tot de definitieve beoordeling hiervoor heeft plaatsgevonden is het nog mogelijk zijn om deze onder bepaalde voorwaarden te gebruiken.
Deze claims worden daarom aangeduid met een: "Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie." melding.