Kasper Bormans doet als promovendus aan de Leuven School for Mass Communication Research onderzoek naar dementie. Kasper schreef o.a. het boek ‘Wat Alz?’ over communiceren met mensen met dementie. Vandaag stellen wij Kasper enkele vragen over dementie en alzheimer.
Hersen & Gemoed
Ad Nouws & Parkinson
Ad Nouws is psycholoog en medeoprichter van de Winklerkliniek in Wolfheze, Centrum voor Neuropsychiatrie. Daar werkte hij bijna uitsluitend met mensen met de ziekte van Parkinson. Na deze periode had hij een eigen praktijk voor mensen met parkinson. Ad schreef tevens twee boeken over de ziekte. Vandaag stellen wij Ad enkele vragen om de ziekte van Parkinson beter te begrijpen.
Studie: het gebruik van ashwagandha bij slapeloosheid
Slapeloosheid of insomnia is de meest voorkomende slaapstoornis. Het berooft het lichaam van de rust dat het nodig heeft, en als het aanhoudt, kan het leiden tot depressie en angst.
[Read more…] about Studie: het gebruik van ashwagandha bij slapeloosheid
GABA: wat is het, bronnen en gebruik
GABA is een afkorting van gamma-aminoboterzuur, een aminozuur dat van nature voorkomt in de hersenen [1] en als neurotransmitter fungeert. Neurotransmitters zijn een groep van chemische stoffen die eigenlijk als chemische boodschappers werken in het lichaam, en GABA is daar één van. De stof werd in het jaar 1950 ontdekt door twee wetenschappers, Eugene Roberts en J. Awapara.
[Read more…] about GABA: wat is het, bronnen en gebruik
Bronnen
1. | ↑ | 7 december 2018, The discovery of GABA in the brain |
Ashwagandha: werking en gebruik
Ashwagandha, ook wel Whitania Somnifera of winterkers genoemd, is één van de belangrijkste en sterkste kruiden binnen de Ayurvedische geneeskunde. Al duizenden jaren wordt dit kruid gebruikt als adaptogeen en ter behandeling van tal van gezondheidsproblemen.
Voeding & Supplementen tegen Alzheimer
Onderzoek toont aan de juiste keuzes op het vlak van voeding, samen met een doordacht gebruik van voeding, hormonen en geneesmiddelen kan leiden tot een dalend risico op de neurodegeneratieve ziekte Alzheimer. Bestaande geneesmiddelen bestrijden slechts een aantal van de symptomen van de ziekte. Geen enkel medicijn kan de ziekte afremmen of stoppen, laat staan ongedaan maken. Gelukkig bestaan er natuurlijke opties om de symptomen van Alzheimer te voorkomen of te verminderen.