We weten allemaal dat snoep en frisdrank suiker bevatten. Maar wat als we je vertellen dat veel extra suiker die je dagelijks binnenkrijgt verstopt zit in alledaagse producten die je misschien als ‘gezond’ beschouwt? En dat veel suiker in voeding eigenlijk overbodig is?
[Read more…] about Hoeveel suiker eet jij ongemerkt elke dag?Gezonde Leefstijl
Clean Eating doe je zo: Onbewerkt voedsel lijst + Tips
In onze moderne samenleving is onbewerkt voedsel eten geen vanzelfsprekendheid meer, terwijl het een van de belangrijkste pijlers is van een gezond voedingspatroon. In de tijd van de oermens was er geen andere keuze: men at wat de natuur bood. Wij geven je een boodschappenlijst om terug gezond te eten.
[Read more…] about Clean Eating doe je zo: Onbewerkt voedsel lijst + TipsThomas D’havé & kPNI voor een betere gezondheid

Thomas D’havé heeft een achtergrond als osteopaat en vandaag behandelt hij topsporters, performers én bedrijfsleiders volgens de principes van de kPNI. Hij was medisch consultant bij grote namen zoals de Rode Duivels, West Ham United en Ajax. In zijn nieuwste boek ‘Wat de dokter nog niet ziet’ geeft Thomas wetenschappelijk doorgronde methodes om je immuniteit en veerkracht te versterken op lange termijn.
Want waarom wachten tot je ziek bent, om dan pas aan je gezondheid te werken?
[Read more…] about Thomas D’havé & kPNI voor een betere gezondheidNederland (61%) aan de top: Het gevaar van ultrabewerkte voeding in ons dagelijks dieet
Niet minder dan 61% van onze totale energie-inname komt uit ultrabewerkte voeding. Zo staan Nederlanders aan de top in Europa. Dit blijkt uit cijfers van verschillende onderzoeken.
In de afgelopen decennia is de consumptie van ultrabewerkte voedingsmiddelen in Europa aanzienlijk toegenomen. Deze trend is ook duidelijk zichtbaar in Nederland en roept vragen op over de impact op de volksgezondheid en de mogelijke gezondheidsrisico’s.
[Read more…] about Nederland (61%) aan de top: Het gevaar van ultrabewerkte voeding in ons dagelijks dieetDr. Staf Henderickx & Ultrabewerkte voeding als stille sloper

Dr. Staf Henderickx, huisarts en auteur, deelt in zijn nieuwste boek Dit slik ik niet meer! de risico’s van ultrabewerkte voeding. Dr. Henderickx heeft zich de afgelopen jaren ingezet om bewustzijn te creëren rondom de gezondheids- en milieu-impact van deze voedingsmiddelen. In zijn boek legt hij de rol bloot van de voedingsindustrie en de verslavende eigenschappen van ultrabewerkte producten. Hij geeft waardevol advies voor een gezonder eetpatroon en deelt inzichten over hoe beleidsveranderingen zouden kunnen bijdragen aan een gezondere toekomst voor ons allemaal.
Een must read voor iedereen die zijn gezondheid lief heeft.
[Read more…] about Dr. Staf Henderickx & Ultrabewerkte voeding als stille sloperAnneke Verbeeck & Nek- en rugklachten

In dit interview maken we kennis met Anneke Verbeeck, een toegewijde chiropractor en de bedenker van het Back-Up Plan. Na een toevallige ontmoeting met het vak tijdens een wereldreis, besloot Anneke haar carrière te wijden aan het helpen van mensen met rugklachten. Met een holistische benadering, gebaseerd op de mechanische, emotionele en biochemische factoren van rugpijn, biedt ze patiënten een vernieuwend perspectief op pijnbestrijding en herstel. In dit gesprek vertelt Anneke over haar reis, haar praktijkervaringen en de inspiratie achter het Back-Up Plan.
[Read more…] about Anneke Verbeeck & Nek- en rugklachten