Steeds meer jonge mensen krijgen darmkanker. Dat blijkt uit onderzoek van Marloes Elferink van IKNL en haar collega’s.1 In Nederland gaat het vooral om mensen onder de 50 jaar. Gelukkig blijft darmkanker op jonge leeftijd nog steeds zeldzaam, maar de stijging is zorgwekkend.
[Read more…] about Stijging van meer dan 50% in jonge darmkankerpatiënten – gelukkig nog zeldzaamDarm, Lever & Maag
Mariadistel: wat doet het?
Mariadistel, soms fout uit het Engels vertaald als melkdistel (‘milk thistle’), is een plant met een interessante werking op de lever. In dit artikel gaan we dieper in op die werking.
[Read more…] about Mariadistel: wat doet het?Gember, waar is het goed voor?
Gember is gezond, dat kunnen we je in ieder geval al verklappen. In dit artikel bespreken we waar het vandaan komt en waarom deze wortel precies zo gezond is.
[Read more…] about Gember, waar is het goed voor?Spijsvertering vs. Metabolisme: wat is het verschil?
Het is een belangrijk onderdeel van je lichaam om te kunnen functioneren: de spijsvertering. Maar ook het metabolisme van je lichaam is onmisbaar. Beide worden nog wel eens door elkaar gebruikt, maar toch vormen ze twee aparte onderdelen als het om lichaamsprocessen gaat. Of zijn er toch overeenkomsten? [Read more…] about Spijsvertering vs. Metabolisme: wat is het verschil?
Last van maagzuur: wat helpt tegen brandend maagzuur?
Als je lekker lang en uitgebreid getafeld hebt met vettere of rijkere sauzen en andere etenswaren, dan kan het zomaar zijn dat je ineens een pijnlijk, brandend gevoel kan voelen in je slokdarm (zo achter je borstbeen).
[Read more…] about Last van maagzuur: wat helpt tegen brandend maagzuur?Is het een voedselallergie of een voedselintolerantie?
Bij een voedselallergie reageert het lichaam op het immuunsysteem, terwijl dat bij een voedselintolerantie niet het geval is.
[Read more…] about Is het een voedselallergie of een voedselintolerantie?