• Skip to main content
  • Skip to footer
Kwiekleven

Kwiekleven

Voedingssupplementen Online Bestellen (Gratis Verzenden)

    • Login
    • Mandje
    • Merk
    • Thema
    • Lichaamsdelen
    • Vitamines & Supplementen
    Home / Lichaamsdelen / Darm, Lever & Maag / Studie: anthocyanen verlagen het risico op dikkedarmkanker

    Studie: anthocyanen verlagen het risico op dikkedarmkanker

    29-Dec-2020

    Anthocyanen zijn een subklasse van de flavonoïden. Flavonoïden zijn een soort polyfenolen en komen vaak voor in fruit, groenten, thee en wijn. Anthocyanen, die vaak rood-, blauw- of paarsgekleurd zijn, hebben sterke antioxiderende, ontstekingsremmende, groeiremmende en proapoptotische eigenschappen.[1]

    Chinese wetenschappers hebben nu ook onderzocht of anthocyanen het risico op colorectale kanker (dikkedarmkanker) kunnen verminderen. Hun meta-analyse omvatte zeven observationele studies die de consumptie van anthocyanen en de ontwikkeling van darmkanker onderzochten.

    De resultaten toonden een omgekeerde associatie tussen anthocyanenconsumptie en het risico op darmkanker. Dit suggereert dat anthocyanen een beschermend effect kunnen hebben. Er zijn echter gerandomiseerde gecontroleerde studies nodig om dit effect te bevestigen.[2]

    Andere artikels:

    • 3 manieren om het risico op cardiovasculaire ziekten…
    • Bloeddruk: wat is het & hoe verlagen?
    • Triglyceriden te hoog: hoe verlagen?
    • Studie: quercetine helpt symptomen van het…
    • Studie: het gebruik van ashwagandha bij slapeloosheid
    • Studie: het nut van vitamine D3 bij multiple sclerose
    • Studie: het gebruik van curcumine bij ulceratieve colitis
    • Studie: soja-isoflavonen helpen bij het voorkomen…
    • Studie: het effect van vitamine K op hart- en vaatziekten
    • Studie: het gebruik prebiotica, probiotica en…

    Bronnen   [ + ]

    1. ↑ 6 maart 2012, Anthocyanins
    2. ↑ juli 2019, Anthocyanin Consumption and Risk of Colorectal Cancer: A Meta-Analysis of Observational Studies